Gogosari in otet

de ionix in Muraturi, 25 Sep 2010 | 17657 vizualizari

 

reteta mamei

 

INGREDIENTE

 

  •          8 kg gogosari
  •          Circa 3,5l apa
  •          300 g zahar
  •          12 g piper boabe
  •          500 ml otet
  •          cateva foi de dafin
  •          morcovi
  •          hrean
  •          frunze de telina
  •          o conopida
  •          radacina de telina
  •          1 si ½ plic pikant fix dulce-acrisor

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

 

Gogosarii  trebuie alesi , ii pune pe cei care nu-s batuti deloc si nici juliti.

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, ii taiem felii si-i lasam sa se usuce.

Morcovii se spala bine si se taie rondele.

  Hreanul se curata, se spala si se taie fasii. La fel procedam si cu radacina de telina.

 Conopidei ii rupem florile, le spalam si le uscam.

Apa o punem la fiert impreuna cu zaharul, plicul de pikant fix, boabele de piper, foile de dafinsi otet.

Se lasa pana cand fierbe foaaaaarte bine.

In apa care fierbe punem gogosari la oparit, ii lasam 10-15 secunde si-I scoatem repede cu paleta spumaitoare :D

Gogosarii opariti se pun in borcane iar printre ei punem rondele de morcovi, fasii de hrean, frunze de telina, bucati de telina si flori de conopida.

Dupa ce am oparit toti gogosarii, folosim apa pentru a o turnam fierbinte peste gogosarii din borcane.

Infiletam bine borcanele si le intoarcem cu fundu-n sus. Le lasam pana se racesc un pic iar apoi le intoarcem si le lasam pana se racesc complet. Borcanul mare l-am invelit cu un prospop pana s-a racit.

  Se pun in camara si se mananca la iarna.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosar umplut cu conopida, in otet