Gogosari in otet

de elucubratiiculinare in Muraturi, 14 Sep 2012 | 8987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 kg de gogosari
  • 3 linguri de sare grunjoasa(cu varf)
  • 500 g de zahar
  • 1 litru de otet
  • 1/4 l ulei,
  • boabe de piper,
  • foi de dafin,
  • 1 radacina de hrean.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Se taie gogosarii in patru, se spala, se scurg de apa.  Se amesteca otetul cu zaharul, uleiul,adaugam boabele de piper si foile de dafin. Se pune compozitia pe foc si se oparesc pe rand gogosarii. Se scot si se lasa sa se raceasca dupa care se aranjeaza in borcane cu fata in jos (asa intra mai multi). In fiecare borcan punem cate 2-3 feliute subtiri de hrean. Se toarna compozitia ( in care au fost opariti) in borcane peste gogosari. Se etanseaza borcanele si se dau la camara.

Si acum asteptam iarna! Dar putem sa facem  exceptie si sa-i gustam mai devreme. Dar nu mai devreme de 2 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet (la rece)