Gogosari in otet cu prune si conopida

de mihaelar63 in Muraturi, 28 Noi 2011 | 8951 vizualizari

 

Candva intr-o anume toamna ,vecina mea Kati -unguroaica mi-a impartasit aceasta reteta .Eu avida de combinatii interesante am prestat reteta cu avant pioneresc !!
Timpul a trecut si interesul meu pentru borcanul respectiv a scazut .
Toamna aceasta mi-am zis , hai sa-l deschid . Surpriza a fost de proportii asa gogosari deliciosi nu am mancat niciodata , iar prunele .... prea bune , conopida .....
Am pus muratura intr-o strachina, bineinteles verde , sa o lovesc la corazon pe tanti Kati , si am i-am sunat la usa . Am rugat-o sa-mi reaminteasca reteta doar din 2007 trecuse ceva timp iar eu nu am tinere de minte .
P.s. Aceasta este povestea gogosarului unguresc cu prune . Cred ca este bun de mancat si mai repede de 4 ani [ hi-hi]. Mi se pare incredibil ca sunt gustosi si comestibili dupa atata timp tinand cont ca nu am folosit conservant .

 

INGREDIENTE

  • Gogosari mari si sanatosi
  • Prune mici  bistrite [ care se desfac usor de pe sambure ]
  • conopida
  • Pt 1 l zeama
  • -2 parti apa
  • -1 parte otet de 9 grade
  • -6 linguri zahar
  • -2 linguri sare mare neiodata
  • +
  • 2 frunze dafin
  • 4 frunze visin
  • 1lingura piper negru boabe
  • 1 lingurita seminte mustar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet cu prune si conopida:

Puneti la fiert apa cu otetul , zaharul , sarea , piperul ,semintele de mustar si foile de dafin .

 Spalati si curatati atent gogosarii de seminte avand grija sa ramana intregi.

 In zeama fierbinte  opariti buchetele mici de conopida  si gogosarii .

Spalati prunele .

Fiecare gogosar se umple cu un buchetel de conopida si prune cate incap.

Se cladesc gogosarii intr-un borcan curat  de 3 l. Se toarna zeama iar  deasupra se pun frunzulite de visin .Infiletati capacul si dunstuiti 5 min intr-o oala cu apa .

TIPS-URI

1

Alegeti prune mici din soiul ,,bistrite '' care sunt foarte parfumate si au un sambure care se desprinde usor .

2

Frunzele de visin sau de coacaz ajuta la conservarea muraturilor  le ajuta sa nu se inmoaie  si le dau un gust mai bun, mai  .

3

 Dupa o ,, dezbatere publica '' cu mai multe gospodine am preluat din zbor informatia ca si visinile murate sunt foarte bune .deci pe anul viitor o muratura cu visine !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet cu prune si conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mena29 1

28.11.2011, 13:59

Dana_Retetegg 1

29.11.2011, 12:42

super

mihaelar63 1

02.09.2012, 23:46

Trecu sezonul si am uitat de reteta aceasta , sa fi incercat cu visine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida in otet