Gogosele

de MonaMimi in Dulciuri, 24 Apr 2012 | 4846 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 1-2 galbenusuri
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 cubulet de drojdie
  • 1/2 coaja rasa de lamaie
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele:

Se incalzeste putin laptele, se pune drojdia. Amestecam bine, adaugam galbenusurile, sarea, zaharul, coaja de lamaie. Amestecam  apoi adaugam faina cat cuprinde. Framantan 20 minute. In timp ce framantam punem si putin ulei. Lasam la dospit 20-25 minute.

Cand sunt dospite presaram faina pe placa de lucru si intindem o foaie potrivita pe care o taiem cu un pahar. Gogoselele le prajim in ulei incins si le scoatem pe un servet ca sa se absoarba uleiul. Dupa ce s-au racit putin pudram cu zahar.

TIPS-URI

1

aluatul se lasa putin mai moale pentru a fi mai pufoase.

2

gogoselele ies foarte bune si cu apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]