Gogosele fragede

de vero_closca in Dulciuri, 13 Mai 2010 | 12525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600g faina alba
  • 200 ml lapte
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 2 linguri miere
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • ulei pt prajit
  • zahar pudra vanilat pt pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele fragede:

Se amesteca drojdia cu mierea si cateva linguri de lapte caldut si 2-3 linguri de faina.lasi maiaua sa creasca la cald,timp de 20 minute. Cerni faina intr-un castron si in mijloc pui maiaua,oul,restul de lapte in care ai dizolvat zaharul si sarea. Framanti aluatul,adaugand treptat untul si uleiul.

Lasi sa creasca timp de o ora. Intinzi aluatul intr-o foaie de 1 cm si cu ajutorul unui pahar decupezi cercuri. Lasi gogosile sa creasca putin pe planseta apoi le prajesti in ulei incins pe ambele parti.Le scoti pe hartie absorbanta,apoi le pudrezi cu zahar vanilat.

Pofta mare!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

ana 1

13.05.2010, 21:44

Imi plac ,toata familia papa ,sunt bune .
Arata foarte bine!

Bucataras Medi 1

13.05.2010, 22:05

pentru mine a mai ramas ceva?................

vero_closca 1

13.05.2010, 23:07

da,medi! mai sunt si pt tine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]