Gogosele Frumusele Mititele Pufosele

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 28 Mar 2014 | 4817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba de grau
  • 40 gr drojdie
  • 100 gr iaurt
  • 1 ou mare
  • 40 gr unt
  • un praf de sare
  • 4 linguri cu zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • o cescuta cu apa (sau atat cat ii doriti consistenta)
  • zahar vanilat pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele Frumusele Mititele Pufosele:

Drojdia o pasam cu o lingura cu zahar, pana devine lichida. O lasam apoi la dospit pentru 10-15 minute. Intre timp cernem faina, presaram sarea si adaugam drojdia dospita. Amestecam usor si rand pe rand punem restul de zahar, untul topit/moale, iaurtul si oul. Framantam aluatul si daca este necesar turnam si apa, cate putin, pana se ajunge la consistenta dorita.

Aluatul trebuie sa fie elastic, moale. Acoperim apoi vasul cu un prosop de bucatarie, curat!, si il lasam intr-un loc caldut pana ce aluatul isi dubleaza volumul. Formam apoi bilute, usor aplatizate pe care le vom praji in ulei, la foc moderat, cat sa se rumeneasca frumos. Le  scoatem cu o paleta pentru a elimina surplusul de ulei, le lasam sa se raceasca cat de cat si apoi pudram zaharul vanilat, mult mult!

Sau cum va place! Pofta buna!

TIPS-URI

1

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele Frumusele Mititele Pufosele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu inghetata