Aveam prin frigider putina urda si tot o dadeam de colo-colo nestiind ce sa fac cu ea. Si-am cautat o reteta cu urda si-am gasit. :) Tare bune au fost gogoselele! Sursa: e-retete.ro
Amestecam urda cu oul si laptele pana obtinem o compozitia omogena, care va arata ca o smantana subtire.
Separat amestecam faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, sarea, nucsoara, scortisoara, coaja de lamaie si le turnam peste compozitia de urda.
Amestecam bine pana obtinem un aluat elastic care nu curge de pe lingura.
Acoperim vasul si punem la frigider pentru minim 30 minute.
Punem uleiul sa se incinga si dam focul mediu spre mic.
Formam gogoselele folosind o lingurita. Punem compozitia din lingurita in uleiul incins. Le ajutam din cand in cand sa se faca uniform pe ambele parti, intorcand fiecare gogosica cu ajutorul unei spatule.
Cand sunt rumene, dupa aproximativ 5 minute, le scoatem pe prosoape de hartie si le lasam sa se raceasca.
Le pudram cu zahar si le punem de-asupra cate o visina din dulceata.
Sunt bune si reci si calde.
1
Din cantitatile mentionate am obtinut 35 gogosele.