Gogosi

de Angelina_Elena in Dulciuri, 2 Oct 2011 | 6055 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cubulet drojdie(+100 ml apa calduta)
  • 4 lg zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lg smantana
  • 2 lg ulei
  • 350 ml apa calduta
  • 100 ml lapte caldut
  • un pliculet zahar vanilat
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

 

Intr-un vas in care framantam punem faina,iar cubuletul de drojdie si cele 4 linguri de zahar le punem in mijloc.Adaugam 100 ml apa calduta,amestecam si lasam putin sa “creasca” drojdia(10-15 minute).Adaugam apoi galbenusurile si laptele caldut si framantam.Apoi adaugam pliculetul de zahar vanilat si apa(350 ml)putin cate putin.Se framanta foarte bine,pana cand aluatul nu se mai prinde de mainii.Cand aluatul este framantat bine,se adauga 2 linguri de ulei(pe marginea vasului),si se mai framanta pana cand vasul in care am framantat ramane curat pe margina.Aluatul se lasa la crescut,acoperit cu un prosop si o perna.Dupa ce a crescut,alutul se intinde pe masa de lucru(tapetata cu faina).Se intinde o foaie mai groasa(1 cm),se taie cu paharul si se mai lasa inca jumatate de ora la crescut.Dupa jumatate de ora se coc gogosile intr-o cratita cu ulei incins…

Pofta Buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi