Gogosi

de Criss in Dulciuri, 21 Noi 2011 | 7500 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 100 g unt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • ulei pentru prajit
  • zahar vanilat pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Faina se amesteca cu zaharul, aromele, se adauga laptele caldut in care am dizolvat drojdia. Se incepe framantatul aluatului, timp in care adaugam si untul topit. Se framanta aluatul pana devine elastic si nu mai e lipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul. 

Se intinde aluatul pe planseta infainata si se decupeaza cu un pahar. Se prajesc gogosile in ulei incins, la foc mic. Se scot pe hartie ansorbanta si se pudreaza cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile dunarii"