Gogosi

de AdriiAdi in Dulciuri, 23 Feb 2013 | 3242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • un plic zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 esenta vanilie
  • un cubulet de drojdie cat o nuca
  • 300 ml lapte sau apa minerala
  • faina cat cuprinde
  • ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Cerne faina intr-un castron mai mare iar in centrul ei faci o adancitura.Freci zaharul cu drojdia adaugand si cate un pic din lapte apoi ouale , esenta, jumatate de plic zahar pudra cu aroma de vanilie si restul de lapte.
Framanti aluatul de gogosi si cand se dezlipeste de mana il acoperi cu un servet si il lasi la crescut o jumatate de ora.
Cand verifici daca este gata apesi cu degetul pe coca si daca ea revine la forma initiala e gata.Imparti coca in 2  sau 3 si intinzi fiecare particica pe planseta cam de 1 cm grosime dupa care o tai in patrate si  le prajesti in  baie de ulei incins.Dupa ce le-ai prajit la pudrezi cu jumatatea de plic de zahar pudra cu aroma de vanilie care ti-a ramas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi de post