Gogosi

de daniastefania in Prajituri, 8 Mai 2015 | 4954 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte caldut
  • 40 g drojdie
  • 4 oua
  • 100 g unt
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingura suc de lamaie
  • gem de prune
  • zahar pudra
  • Ulei pentru prajit
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Pregatim aluatul pentru gogosi. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut. Amestecam putin, apoi adaugam ouale, untul, sucul de lamaie, zaharul si praful de sare.

Framantam bine, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Mai framantam putin si lasam aluatul iar la dospit. Apoi intindem aluatul si taiem pe lungime astfel incat sa aiba latimea a doua pahare cu care vom decupa gogosile. Punem gem pe o parte si acoperim cu cealalta parte de aluat. Apasam bine aluatul, sa se lipeasca marginile, apoi decupam gogosile cu paharul. Le asezam pe un prosop de bucatarie infainat si le lasam sa creasca 30 minute.

Le prajim in ulei incins, la foc potrivit, pe ambele parti. Apoi le pudram cu zahar pudra. Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi ce gem doriti, dar sa nu curga, sa fie un gem mai gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi aerate umplute cu crema caramel