Gogosi berlineze

de Angelina_Elena in Dulciuri, 13 Dec 2012 | 4753 vizualizari

 

By Miha!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 270 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi berlineze:

Intr-un castron punem drojdia, o amestecam cu zaharul si laptele caldut, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit si coaja de portocale.

Amestecam foarte bine cu un tel.

La final incorporam faina cernuta si amestecata cu sarea.

Aluatul se framanta pana se uniformizeaza si devine neted si elastic. Lasam la dospit la loc caldut.

Rasturnam apoi aluatul pe masa infainata si-l framantam putin sa scoatem aerul.

Pe masa tapetata cu faina, intindem o foaie de aproximatin 1 cm grosime.

Taiem gogosi cu un pahar, apoi ii acoperim cu un prosop si ii lasam la crescut inca 1 ora.

Punem ulei intr-o cratita adanca si-l lasam sa se incinga foarte bine.

Se prajesc bine pe ambele parti, la foc mic spre mediu.

Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga de excesul de ulei, apoi se pudreaza cu zahar amestecat cu putina scortisoara.

Sunt foarte, foarte buni si super pufosi!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi berlineze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi inele