Gogosi fragede cu gem de capsuni

de Miha in Dulciuri, 14 Oct 2010 | 8761 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ~500 g faina
  • 200 g cartofi fierti
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 ml lapte caldut
  • esenta de rom
  • ulei pentru prajit
  • gem de capsuni pentru umplutura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi fragede cu gem de capsuni:

Drojdia o amestecam cu putin zahar si lapte, amestecam pana se dizolva, punem deasupra putina faina si lasam la dospit 10-15 minute.

Cartofii se fierb in coaja. Cand sunt gata se trec pe sub jet de apa rece, se curata si se paseaza.

Restul de faina il punem in cuva masinii de maine (sau intr-un castron daca se framanta cu mana), adaugam cartofii pasati, maiaua, esenta de rom, oul, restul de zahar dizolvat in restul de lapte, untul moale la temperatura camerei si framantam un aluat ferm, dar destul de lipicios.

Intrucat aluatul cu cartofi are proprietatea de a absorbi mult lichid, la inceput aluatul va parea tare si greu de framantat. Pe masura ce va fi framantat veti vedea ca se inmoaie si chiar va trebui sa mai adaugati faina.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se rastoarna aluatul pe masa bine infainata si se imparte in bilute de cca 50-60 g fiecare. Le intindem putin cu podul palmei, iar cu degetul mare facem o gropita in mijloc. Le lasam din nou la crescut, vreo 15-20 de minute.

Luam fiecare bucata de aluat, formam din nou gropita in mijloc si punem la prajit intr-un ceaun cu mult ulei.

Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe un prosop absorbant.

Se umplu gropitele cu gem de capsuni si se pudreaza cu zahar din abundenta.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi fragede cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Adinacarla 1

15.10.2010, 13:10

gustos

Corinuta 1

15.10.2010, 19:01

bine mai, facusi gogosi si nu m-ai chemat?ntttt!

Cris2711 1

03.01.2011, 20:12

numai acum am descoperit-o dar acum este la favo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zeppole di San Giuseppe