Gogosi glazurate

de cismaru_nicoleta in Dulciuri, 15 Feb 2011 | 5241 vizualizari

 

Ceva bunn,aromat si dulce..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 350 ml lapte caldut
  • 4 oua
  • sare(un varf de lingurita)
  • 150 ml miere de albine
  • Cateva cirese congelate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi glazurate:

Se pregateste drojdia sa se puna la dospit,in 50 ml lapte cald,o lingura de zahar si o lingura de faina.

Se topeste pe foc mic mierea impreuna cu untul(sa nu se prinda ).

Ouale se amesteca cu mierea si untul topit se adauga drojdia,apoi faina si laptele treptat si se framanta bine pana iese un aluat mai maleabil.

Se lasa  aluatul langa o sursa de caldura(aprox 1 h),dupa care se intinde cu sucitorul pe blatul de lucru unde s-a uns bine cu ulei.

Ca sa iasa mai mari intindem foaia mai lata.

Cu un pahar am  taiat formele,le-am mai lasat la crescut vreo 6-7 min,adaugam cate o cireasa fara sambur,pe care o infingem jumatate cu grija in aluat si imediat le prajim in uleiul incins.

Dupa ce s-au racit un pic am turnat pe fiecare cu o lingurita glazura roz(a iesit alb),preparata conform indicatiilor de pe plic ,dupa care cu cateva tuburi de colorant alimentar(ramas de la turtita dulce) am desenat pe fiecare inimioare

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi glazurate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

ieri la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava