Gogosi pufoase

de Bya Ralu in Dulciuri, 25 Feb 2012 | 6882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 100 ml suc de portocale
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 50 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat bourbon
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • esente(vanile.lamaie,midgale,rom)
  • 100 ml ulei
  • coaja de lamaie si portocala
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Se pun faina si zaharul intr-un castron, iar in mijloc de pune oul, adaugam esentele, cojiile rase, zaharul vanilat si drojdia. Laptele se pune la foc, se incalzeste putin, nu trebuie sa fie foarte fierbinte, dupa care se adauga peste compozitie. Untul se topeste si se adauga si el. Se amesteca toate cu o lingura de lemn si se mai adauga faina cat mai cuprinde si incepem sa amestecam cu mana, faina se pune pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Se lasa la dospit timp de 2-3 ore la cald.

Se presara faina pe locul unde intindem aluatul, se mai framanta putin, il intindem si facem forma cu un pahar sau fiecare cum doreste. Se mai lasa timp de 20 min. Intr-un ceaun se pune uleiul si cand s-a incins se adauga gogosile, se lasa cate 1 min pe fiecare parte pana se rumenesc. Se presara zahar pudra peste gogosile facute. Se pot servi cu miere sau cu nutella sau simple!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]