Gogosi pufoase

de laura_n in Prajituri, 12 Ian 2013 | 12671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 1 ou
  • o cana lapte cald
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 gr zahar brut
  • zahar vanilat
  • coaja rasa portocale
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Intr-un castronel, am pus zaharul (si zaharul vanilat) amestecat cu laptele caldut si drojdia. Am amestecat un pic si am lasat sa se umfle.

Intr-un castron, am pus faina, am ras coaja portocala, am facut un locas in mijloc si am adaugat amestecul de drojdie si am amestecat. Am adaugat oul si am framantat un aluat pe care l-am lasat la crescut cam o ora si jumatate (de fapt uitasem de el )

Am intins o foaie nu foarte subtire si am decupat dreptunghiuri pe care le-am crestat in mijloc si le-am rasucit la un colt.

Am prajit in ulei incins, le-am scos pe hartie absorbanta si dupa ce s-au racit un pic, le-am tavalit prin zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

inainte foloseam 500 gr faina, insa acum nu mi-a ajuns. ideea este ca au iesit mai pufoase ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Bya Ralu 1

15.01.2013, 01:24

ce faine sunt!mie mi-ai pastrat???

Alina26 1

26.03.2013, 14:29

si eu vreau vreo cateva..!!!!!

alinaelena 1

26.03.2013, 14:48

cred ca sunt minunate...vreau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]