Gogosi pufoase

de Lavinia in Dulciuri, 24 Sep 2013 | 41337 vizualizari

 

Sunt absolut minunate ,pufoase si goale inauntru :x

 

INGREDIENTE

  • 220 ml lapte
  • 2 galbenusuri+1 ou intreg
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 g zahar
  • 3-4 linguri ulei
  • cca 450-500 g faina
  • zahar pudra si ciocolata topita(decor)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Intr-un bol cerne 400 g faina.

Dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar si laptele caldut.

Bate ouale cu un praf de sare .

Peste faina pune zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie,aromele ,drojdia amestecata cu laptele si ouale.

Amesteca bine toate ingredientele  apoi transefara aluatul pe o masa de lucru tapetata cu faina.

Incepe si framanta aluatul apoi incorporeaza treptat uleiul si mai framanta pana devine un aluat elastic si nelipicios.

Lasa aluatul la dospit la loc caldut si ferit de curent pentru aprox. 2 ore sau pana isi tripleaza volumul.

Aluatul dospit framanta-l cateva secunde pentru a elimina aerul apoi intinde-l intr-o foaie subtire de aprox 1 cm.

Cu ajutorul unui pahar decupeaza gogosile si mai lasa-le 10 min la dospit (mi-au iesit 25 de gogosi potrivit de mari)

Pune cca 800 ml de ulei la incins intr-un ceaun/craticioara.

Pune gogosile cu "susul" in jos in uleiul incins la foc mic si prajeste-le bine pana se auresc frumos pe fiecare parte.

Lasa-le la racit apoi pudreaza-le cu zahar sau decoreaza cu ciocolata topita.

TIPS-URI

1

Pentru a nu se lipi de masa de lucru am pus fiecare gogoasa pe hartie de copt

2

Gogosile se prajesc mai intai cu "susul" in jos pentru a creste frumos si sa ramana goale inauntru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]