Gogosi pufoase

de trifadalia in Dulciuri, 16 Ian 2017 | 3877 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 3 linguri de zahar
  • 2 oua + 1 galbenus de ou
  • 200 ml de lapte caldut
  • 10 cub ( 25 gr ) drojdie proaspata
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Intr-un castron se pune faina. Se face o gaura la mijloc, in care se pune drojdia dospita cu o lingurita de zahar tos, putin lapte caldut si se amesteca. Se adauga ouale batute bine, restul de zahar tos, zaharul vanilat, praful de sare si laptele caldut treptat. Se framanta aluatul mai departe, pana ce devine elastic. Se lasa la dospit intr-un loc ald 30 de minute, pana cand isi dubleaza volumul. Aluatul dospit se scoate pe masa de lucru tapetata cu faina si se intinde. Pe jumate, se pune gem, iar cealalta jumatate se impatureste peste cea cu gem si se taie cu paharul. Se mai lasa sa se odihneasca 10 minute dupa care se prajesc in baie de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase cu branza