Gogosi pufoase de post

de cosraz in Dulciuri, 17 Mai 2012 | 6933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 80 ml ulei
  • 4 lingurite zahar
  • 1 kg faina alba
  • 30 gr drojdie
  • 480 ml apa calduta,
  • 1 buc. esenta rom
  • 4 buc. zahar vanilinat
  • 1 varf cutit sare
  • 500 ml ulei ptr prajit
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase de post:

Pentru inceput facem o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar pudra si apa calduta pe care o lasam la crescut. Restul de faina il punem intr-un vas pentru framantat in forma de fantana in care adaugam drojdia crescuta bine, uleiul si mirodeniile. Incepem sa framantam bine adaugand din cand in cand apa. Se framanta bine pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Lasam la crecut pentru 30-50 minute apoi il scoatem pe masa de lucru, impartim aluatul in mai multe bucati mai mici pe care le modelam dupa forma dorita. Le lasam la crescut inca 30 minute.le coacem in ulei incins si le scoatem pe servete sa le absoarba uleiul.

Cand sunt gata le pudram cu un pic de zahar .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi americane - Donuts