Gogosi turnate, cu iaurt

de dakris in Dulciuri, 4 Apr 2013 | 7718 vizualizari

 

Ce e de facut cand copiii au pofta de gogosi, dar nu au rabdare sa astepte sa faci gogosi cu aluat, framantat si dospit? Noroc ca exista si varianta asta! Se fac foarte repede si usor si sunt foarte gustoase. Unde mai pui ca micutii se si amuza pe seama formelor pe care le capata la prajit....:)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 iaurturi (2 x 140 g, Napolact)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g zahar tos
  • 270 g faina
  • 5 g praf de copt
  • zahar pudra vanilat
  • ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi turnate, cu iaurt:

Ouale, iaurtul, zaharul, coaja rasa de lamaie se mixeaza. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt nestins. Se mixeaza bine. Rezulta o compozitie destul de moale (ca cea pt galustile din gris), care curge (motiv pt care, la prajit, gogosile capata diverse forme). Compozitia se varsa cu lingura in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti...se intorc si singure :P se scurg si se aseaza pe prosoape de bucatarie absorbante, apoi se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Uleiul trebuie sa fie cam cat latimea a 2 degete in recipientul in care sa prajeste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi turnate, cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu lingura, pufoase si rapide