Gomboti [ galuste ] cu prune de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 20 Ian 2010 | 14805 vizualizari

 

este un desert foarte solicitat la noi in zilele de post

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi  albi
  • 200 gr faina alba  [ am pus de secara ]
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri zahar [ am combinat cu zahar pudra cu vanilie ]
  • 500 gr prune 
  • scortisoara
  • sare 
  • 500 gr pesmet
  • 100 ml ulei pt  prajirea pesmetului 
  • zahar pt. pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti [ galuste ] cu prune de post:

 

  1. pesmetul se prajeste in 100 ml ulei pana devine auriu , se adauga apoi zahar dupa gust .
  2. prunele se curata de samburi si se amesteca cu scortisoara si zahar
  3. cartofii se spala , se fierb in coaja cu putina sare . cand sunt fierti se curata .
  4. se zdrobesc cat sunt fierbinti si se amesteca cu uleiul si faina
  5. cu o lingura se iau bucati de aluat in palmele ude , in interiorul aluatului  se pune cate o pruna , se rotunjesc si se fierb in apa clocotita timp de 10 min. la inceput focul e mai puternic apoi trebuie redus .
  6. se scot cu ajutorul unei spumiere si se tavalesc in pesmet .

TIPS-URI

1

gombotii sunt fierti in oala cand se ridica la suprafata

2

se pot servi atat calzi cat si reci

3

puteti folosi prune congelate ,sau prune uscate puse 24 ore la imuiat

4

se pot prepara si cu alte fructe : piersici , caise , fructe padure etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti [ galuste ] cu prune de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ionix 1

21.01.2010, 12:56

bune bune... eu am o vecina care-mi trimite mereu galuste de astea, dar ea le umple cu marmelada... bun bun bun

mirabella 1

24.11.2022, 00:06

nu e buna reteta - aluatul e prea moale, se crapa la fierbere si are o textura moale la consumat. Trebuie probabail mai multa faina sau mai putini cartofi, sau adaugata gris. Imi pare rau - Nu recomand.

mihaelar63 1

24.11.2022, 00:47

Imi pare rau Mirabella ca nu ti-au iesit !!! Trebuie incercate cateva bucati si intervenit cu mai multa faina eventual. Depinde chiar de tipul fainii si chiar de conditiile atmosferice [ daca este umiditate in aer , faina poate fi mai higroscopica ] . Succes la gatit !!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu chimen si mac - de post