Gratin de vinete provensal

de Catalina L in Mancaruri de legume, 29 Sep 2021 | 4695 vizualizari

 

Este o reteta veche de pe timpul caravanelor (se numeste Bohémienne) .
Este foarte populara in regiunea franceza Provence ca si faimoasa tocana 'ratatouille'. 
https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/gratin-de-vinete-provensal-bohemienne.html

 

INGREDIENTE

  • 1 vanătă -250 gr
  • 3 roșii -250 gr
  • 1 lingură pastă de hamsii (anchoïade)
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri bune de cascaval ras
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • ierburi de Provence
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de vinete provensal:

Spălați legumele. Curățați și tocați usturoiul 

Tăiați vanata cubulețe sau in jumătăți de felii.

Sarati-le si rumeniti-le cu usturoiul in uleiul de masline incins.

Curățați de piele (sau nu) roșiile și tăiați-le bucăți.

Adăugați roșiile peste vinete, amestecați si puneti ierburi de Provence. 

Acoperiți și gătiți la foc mic timp de aproximativ 30 de minute. Se amestecă in mod regulat.

  După acest timp adăugați pasta de hamsii, piperul și amestecați. 

Puneți într-in vas de gratin (am făcut portii individuale) și acoperiți cu brânză rasă. 

Se rumeneste la cuptorul preincalzit la 210 ° C timp de 15 minute.

Serviti ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de vinete provensal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete cu cartofi in straturi la cuptor