Grisine cu parmezan ras

de divainbucatarie in Piine, 17 Noi 2010 | 4024 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 150ml lapte cald
  • 15g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 50 g parmezan ras
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita cu sare
  • 50 ml ulei de masline
  • o mana de seminte de susan si 1 lingura de sare grunjoasa pentru tapetat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grisine cu parmezan ras:

Intr-un castron punem faina si o amestecam cu sarea, zaharul, oregano si parmezanul ras. Peste aceasta turnam laptele cald in care am dizolvat drojdia , uleiul si oul batut. Amestecam bine. Vom obtine un aluat pe care il mai framantam inca 2-3 minute. Il acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca cam 30 de minute, pana isi va dubla volumul. Pe o tava de lucru punem putina faina si intindem aluatul. Il taiem in dreptunghiuri pe care le rulam apoi intre maini. Le puteti face oricat de groase veti dori, dar trebuie sa tineti cont de faptul ca la cuptor vor mai creste. Eu le-am tapetat cu seminte de susan si sare grunjoasa, dar putei sa va folositi imaginatia si sa le dati prin seminte de mac sau seminte de in, chiar si seminte de floarea soarelui. Le dam la cuptor la 180°C pentru 20 de minute, sau pana devin aurii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Grisine cu parmezan ras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Batoane pentru hot-dog