Am vazut aceasta prajitura la Dea si m-am gandit sa o incerc si eu. Este foarte gustoasa dar aspectul lasa de dorit
Se amesteca galbenusurile cu zaharul , praful de sare , apa , uleiul .
Batem albusurile spuma , le amestecam cu compozitia de mai sus , cacaoa , faina si pfaful de copt .
Se pune compozitia in forma de guguluf si introducem la cuptorul preancalzit la 180 de grade pentru 30 de minute .
Facem testul cu scobitoarea si lasam sa se raceasca .
Taiem blatul in doua .
Crema
Iaurtul se freaca cu zaharul si zaharul vanilat .
Batem frisca spuma si o amestecam cu iaurtul , se adauga ciresele .
Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic si se adauga in crema .
Asamblarea
Asazam jumate de blat in forma in care s-a copt peste care turnam crema , a doua parte de blat .
Glazura
100 grame ciocolata se rupe bucati se pune frisca si se amesteca pe abur pana se omogenizeaza.
Se lasa putin la racit si pe urma se glazureaza guguluful apoi am decorat cu ciocolata alba taiata marunt .
Pofta buna !!!
1
Se pot inlocui ciresele cu visine sau alte fructe de sezon .