De cand am citit reteta Danei m-am tot gandit cam ce aluat ar putea iesi doar din doua oua....
Criza, criza dar nici chiar asa....cu putine modificari.
Si a iesit ceva nesperat de bun. Au venit si copiii la masa ,cu o inghetata de vanilie dupa ei, asa ca am pus si cate un glob de inghetata si niste frisca si apoi....ma tot intrebam unde e criza !:))
Multumesc de reteta draga mea !
Separam albusurile de galbenusuri.
Margarina o topim pe foc mic.
Albusurile le batem spuma cu un prag de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu margarina ( 100 g) adaugata cate putin.
Adaugam apoi laptele si mixam in continuare.
Praful de copt il amestecam bine faina, apoi le adaugam la compozitia cu galbenusurile.
Adaugam coaja de lamaie si esenta apoi incorporam cu miscari line albusurile.
Va iesi un aluat putin mai vartos pe care il punem intr-o forma de guguluf unsa cu ulei si presarata cu faina.
Dam guguluful la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C si il lasam 30-40 minute pina se coace. Facem testul cu scobitoarea , apoi il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma pana preparam glazura.
Ciocolata o taiem cubulete mici si impreuna cu margarina ramasa o punem la topit pe foc mic. Cand e gata topita, o rasturnam cu grija peste guguluf ca sa o absoarba bine.
Dupa ce s-a racit se poate felia.
Pofta mare !
1
Am presarat deasupra putina nuca de cocos verde.