Guvizi cu sos picant

de vero_closca in Peste, 18 Mai 2010 | 11243 vizualizari

 

ne place mult pescuitul! si ,in zona noastra cel mai usor se prind guvizii. desi sunt mici, au o carne tare dulce si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 12 guvizi mari
  • o ceapa
  • 1 kg rosii bine coapte
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri ulei+ ulei pt prajit
  • putina faina
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guvizi cu sos picant:

Guvizii se curata,se spala,se usuca apoi se presara cu sare,piper si cimbru,se trec prin faina si se prajesc pe ambele parti.

Separat,se toaca ceapa si se pune la calit in cele 2 linguri se ulei. Cand devine sticloasa se adauga rosiile date pe razatoarea mare. Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se pun si guvizii prajiti,usturoiul si ardeiul iute tocate fin,sare si piper supa gust. Se lasa sa scada putin apoi se serveste cu verdeata presarata deasupra si mamaliguta!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guvizi cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Bunica 1

19.05.2010, 22:09

Veraaaaaaa ! Vreau si eu guvizi ! Tot ce este peste este pe sufletul meu, reteta este super !

Bunica 1

19.05.2010, 22:12

M-am mai uitat inca o data de unde esti. Asa da . Iti convine sa faci guvizi !Una ,doua iti bagi mana in balta

vero_closca 1

20.05.2010, 08:57

bunicuta, te astept cu drag la o portie de guvizi! daca vrei...si la o portie de pescuit guvizi! se prind foarte repede si foarte usor!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste