"Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 7 Dec 2010 | 5258 vizualizari

 

" Halaweh gamardin" sau Budinca de caise uscate este un desert specific Ramadanului ( luna de post musulman). Gamardin: caise uscate la soare.
Tot din gamardin se poate face si suc; dupa ce s-a lasat la inmuiat cel putin 2 ore se adauga mai multa apa in blender si se potriveste de zahar.
Se lasa la rece si se obtine o bautura foarte aromata si rocoritoare.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de 400 grame gamardin( folie de caise uscate)  
  • 1 litru de apa fierbinte  
  • 6-8 linguri de zahar tos  
  • 2 linguri amidon  
  • 2 linguri de stafide  
  • nuci, fistic,migdale, seminte de pin( snobar) ,cirese confiate pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate:

Folia de caise uscate se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se lasa la inmuiat cu 1 litru de apa fierbinte cel putin 2 ore.

Stafidele se spala si se lasa la inmuiat in apa calduta.

Dupa 2 ore se scurge apa de pe bucatile de folie  de caise ; bucatile inmuiate se pun in blender si se adauga din apa in care s-au inmuiat pana la nivelul de 1 litru de la blender.

Se mixeaza bine si apoi se strecoara intr-o cratita antiaderenta si se pune la fiert la foc potrivit.

Se adauga treptat zaharul; 6-8 linguri, in functie de cat dorim budinca de dulce.

Se amesteca incontinuu , pana se dizolva zaharul si incepe sa fiarba.

Separat se dizolva amidonul cu putina apa rece; se dilueaza adaugand treptat fiertura de caise si se mai fierbe 5 minute sau pana incepe sa se ingroase.

La ultimele clocote se adauga stafidele.

Se pune in boluri individuale sau intr-o tava mai adanca de sticla termorezistenta.

Se orneaza dupa gust cu nuci, fistic,migdale si snobar.

Se pune la frigider.

Se consuma rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

nico15 1

08.12.2010, 22:49

Miha 5 furculite, prezentare deosebita, sper ca a mai ramas si pentru mine, da??

Mihaela11_jo 1

09.12.2010, 14:36

Multumesc Miuta

Mihaela11_jo 1

09.12.2010, 14:37

Nico pastrez o portie pentru vizita ta in Iordania

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]