Halászlé -Supa ungureasca de peste

de MOKUSKA in Supe, 5 Mai 2015 | 8622 vizualizari

 

Este o supa traditionala din Ungaria. Nu seamana deloc cu borsul de peste, dar mie imi place foarte mult pentru ca este picant.

 

INGREDIENTE

  • peste (am folosit 500 g file de crap, cap si coada)
  • 2 ardei gras
  • 2 rosii
  • 3 cepe
  • piper
  • ardei capia tocat de la borcan 2 linguri (daca nu aveti este suficient doar ardeii gras)
  • boia iute si dulce dupa gust
  • 2 cuburi de Halászlé kocka (gasiti la raionul Specific Unguresc in supermarket)
  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • sare dupa gust
  • cca 2 l apa
  • Pentru servire: taitei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halászlé -Supa ungureasca de peste:

Capul si coada bine curatate, legumele curatate si tocate, precum si toate condimentele dupa gust le punem la fiert 1 ora.

Strecuram zeama, capul si coada, precum si oasele foarte mari ce au cazut de pe peste le scoatem, restul de ingrediente fierte bine le pasam  prin strecuratoare. Vom obtine o supa mai groasa pe care o punem din nou la fiert (daca a scazut apa mai adaugam putin). Adaugam si feliile de crap file la fiert. Lasam sa fiarba cca 10 minute, pana fierbe pestele.

Taiteii se fierb in apa cu sare.

Supa se serveste foarte fierbinte, iute si cu taitei fierti.

 

 

TIPS-URI

1

nu va recomand daca nu va place mancarea picanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Halászlé -Supa ungureasca de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]