Hello Kitty - tort cu crema de vanilie si frisca

de Dea_Dea in Torturi, 17 Iun 2013 | 4903 vizualizari

 

Un tort facut sambata pentru o fetita de 5 ani!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 oua
  • 4 linguri apa
  • un praf de sare
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • SIROP:
  • 300 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom
  • CREMA:
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 5 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 400 ml frisca
  • ORNAT:
  • 500 ml frisca
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hello Kitty - tort cu crema de vanilie si frisca:

BLAT:

Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (36x23) cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

SIROP:

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

CREMA:

300 ml lapte cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc, amidonul cu 100 ml lapte se dizolva. Cand laptele clocoteste se adauga amidonul si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit si se amesteca cu frisca batuta.

ORNAT :

Frisca batuta

Asamblare

Blatul se taie in forma de Kitty , apoi se fac doua taieturi .

O parte din blat de insiropreaza, se pune jumatate de crema, apoi blat insiropat, crema si iarasi blat insiropat

Se orneaza cu frisca!

TIPS-URI

1

Frisca se coloreaza cu colorant alimentar lichid, praf sau gel .

Daca ti-a placut reteta noastra "Hello Kitty - tort cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortulet inimioara