Hrean cu otet

de susu in Conserve, 11 Feb 2015 | 3948 vizualizari

 

E prima oara cand pun hrean la borcan, de facut nu faceam dar mancam......., reteta e grozava

 

INGREDIENTE

  • 3 radacini mari de hrean
  • 20 g zahar (2 lingurite)
  • 10 g sare(1 lingurita rasa)
  • 50 ml otet, eu am folosit de mere
  • 100 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hrean cu otet:

Se pregateste lichidul in care se va conserva hreanul, si anume 100ml de apa rece se amesteca bine cu 50ml de otet 1 lingurita de sare si 2 lingurite de zahar, pana cand zaharul se dizolva.

Se curata hreanul de coaja si se da radacina de hrean pe razatoarea mica sau prin masina de tocat. Eu am folosit razatoarea dar a fost destul de dur, pentru ca am lacrimat ca niciodata chiar si cu ochelarii de soare pusi la ochi.

Pentru a diminua senzatia de iuteala puteti deschide ferestrele si puteti incerca sa stati cat mai departe cu nasul si ochii de razatoare.

Hreanul ras se pune intr-un borcan curat si se preseaza bine, apoi se toarna usor amestecul de otet cu apa si zahar pana cand hreanul este acoperit complet de lichid.

Se inchide borcanul bine cu un capac si conserva mea de hrean pentru iarna este gata, se poate pastra ata in camara cat si in frigider, insa dupa ce deschideti borcanul este bine sa il pastrati la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hrean cu otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de ardei copt