Hummus

de alinutza1983 in Mancaruri de post, 8 Aug 2011 | 7384 vizualizari

 

Odata cu lipiile cu iaurt am facut si aceasta pasta de naut : hummus- atat de apreciata in bucatariile arabe ( si care m-a cucerit si pe mine cu multa vreme in urma : ) ).

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii naut
  • 1 lămâie
  • 2-3 linguri tahini
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare ,
  • piper ( alb )
  • PTR DECOR:
  • boia dulce,
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus:

Haideti sa vedem cum se face aceasta reteta de hummus. Foarte usor va asigur. ;)

1. Nautul din conserva se clateste in apa calduta, apoi il mai punem la fiert cca 10 min ( in apa deja calda)!

nota : daca avem naut uscat procedam intocmai ca la fasole si il lasam la inmuiat cam 4-5 ore inainte de a-l pune la fiert!

2. Năutul fiert si scurs se pasează (în robot / blender), apoi se amesteca cu pasta de susan, zeama de lamaie si usturoiul tocat marunt - chiar pasta!

3. Se adaugă, amestecând continuu, uleiul şi apă (din apa în care a fiert năutul) până obţinem o cremă fină, dar consistenta, apoi potrivim de sare si piper!

4. Se serveste alaturi de lipie proaspata, decaorat cu putin ulei de masline si boia dulce!

Aceasta reteta de hummus pe mine m-a cucerit, sper ca si pe voi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]