Hünkarbeğendi (Placerea sultanului)

de kukibella in Oaie, 11 Sep 2012 | 11764 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. carne de miel;
  • 2 ling.unt;
  • 1 ceapa;
  • 2-3 catei usturoi;
  • 1/2 ling.bulion de ardei;
  • 1/2 ling.bulion de roşii;
  • sare;
  • piper
  • ptr.piure:
  • 5 vinete;
  • 2 ling.faina;
  • 3 ling.unt;
  • 2 pahare lapte(aprox.300 ml.);
  • 150 gr.caşcaval ras;
  • sare;
  • piper;
  • rozmarin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hünkarbeğendi (Placerea sultanului):

Carnea se pune ıntr-o cratita la foc mediu pana se evapora toata apa; se adauga untul şi ceapa tocata marunt şi usturoiul; se mai lasa 5-6 minute pe foc iar dupa se pune apa calda cat se acopere carnea; dupa ce a dat ın clocot se acopera cu capac şi se lasa la foc mic pana se fragezeşte carnea; spre sfarşit se adauga bulionul, sarea şi piperul.

Vinetele se coc,se curata şi se toaca marunt; ıntr-o tigaie punem untul iar dupa faina.

Cand faina a ınceput sa ia o culoare aurie se adauga vinetele. Se lasa pe foc amestecand continuu 5-6 minute dupa care se adauga laptele. Se mai lasa pe foc (amestecand continuu) pana se face evapora laptele (trebuie sa fie ca un piure nu foarte moale); se adauga caşcavalul ras, se mai lasa pe foc cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hünkarbeğendi (Placerea sultanului)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]