Iahnie de fasole

de violeta30 in Mancaruri de post, 4 Apr 2017 | 5133 vizualizari

 

Din categoria "retete de post economice".

 

INGREDIENTE

  • 2-300 gr fasole uscata
  • bulion
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 3 cepe
  • suc de rosii sau bulion
  • sare
  • 1 lingura cu faina optional
  • ulei
  • piper
  • cimbru
  • marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Vom inmuia de seara fasolea, in apa calduta.
Se pune la fiert (eu schimb de 3 ori apa, dar de fiecare data, vom pune apa fiarta, nu rece, pentru ca se va intari fasolea).
In ultima apa, punem fasolea, o ceapa cubulete, morcovul cubulete, ardeiul cubulete, sare dupa gust, 1-2 linguri de ulei.
Cand s-a fiert, calim 2 cepe in ulei si supa de fasole (2 linguri de ulei si o cana de supa de fasole), adaugam bulion sau suc de rosii, iar cand au fiert bine si a devenit un sos, adaugam fasolea fiarta scursa de zeama peste care vom pune o cana din supa de fasole. Potrivim de sare, adaugam piperul, iar daca este nevoie sa ingrosam iahnia, vom adauga lingura de faina desfacuta in putina apa peste iahnie. Lasam sa fiarba bine pentru a se lega, iar la final, vom adauga cimbrul si mararul verde.
Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta