Iepurasi de Paste

de gaby_gabytza in Prajituri, 9 Apr 2013 | 5764 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 120 g zahar
  • 150 g unt topit
  • 2 oua
  • 1 albus
  • 150 ml lapte
  • un cub de drojdie
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • un vârf de cutit de sare
  • Umplutura:
  • dulceata cirese
  • uns
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita zahar
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepurasi de Paste:

Amestecam faina si zaharul împreuna.Incalzim laptele si dizolvam drojdia in el. 

Apoi turnam laptele în vasul cu faina si incepem sa framantam. Apoi adaugam untul topit si cald. Am adaugat ouale si albusul de ou, un varf de cutit de sare si coaja de lamie rasa.

Incepem sa framantam aluatul pana cand rezult un aluat nelipicios.Dam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem niste bucati de aluat in forma dreptunghiulara si taiem in lungime. Intindem pe fiecare bucatica cu dulceata,unim marginile si am rulam în spirala, pentru a forma corpul iepuras. Cu alte bucati de aluat formam capul, o minge mica pentru coada si doua bucatele pentru urechi.

Le asezam intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu.

Le ungem cu galbenus de ou batut cu zahar tos.

Dam la cuptor pentru 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepurasi de Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Sim0na 1

10.04.2013, 14:24

Frumusei rau!

iry-gabriela 1

10.04.2013, 19:04

ce topaiala cred ca a fost acolo????

gaby_gabytza 1

10.04.2013, 20:09

a fost pana iam bagat la cuptor iri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]