Iepurasi de Paste

de gaby_gabytza in Prajituri, 9 Apr 2013 | 5561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 120 g zahar
  • 150 g unt topit
  • 2 oua
  • 1 albus
  • 150 ml lapte
  • un cub de drojdie
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • un vârf de cutit de sare
  • Umplutura:
  • dulceata cirese
  • uns
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita zahar
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepurasi de Paste:

Amestecam faina si zaharul împreuna.Incalzim laptele si dizolvam drojdia in el. 

Apoi turnam laptele în vasul cu faina si incepem sa framantam. Apoi adaugam untul topit si cald. Am adaugat ouale si albusul de ou, un varf de cutit de sare si coaja de lamie rasa.

Incepem sa framantam aluatul pana cand rezult un aluat nelipicios.Dam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem niste bucati de aluat in forma dreptunghiulara si taiem in lungime. Intindem pe fiecare bucatica cu dulceata,unim marginile si am rulam în spirala, pentru a forma corpul iepuras. Cu alte bucati de aluat formam capul, o minge mica pentru coada si doua bucatele pentru urechi.

Le asezam intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu.

Le ungem cu galbenus de ou batut cu zahar tos.

Dam la cuptor pentru 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepurasi de Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert branzoaice