Iepure fezandat la cuptor

de amalia01 in Iepure, 25 Noi 2016 | 7094 vizualizari

 

Am primit un iepure si m-am tot gandit cum sa il fac sa fie mai bun. 
...Si tot inovatia a fost cea mai buna reteta: cu putina imaginatie si condimente amestecate.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de iepure
  • condimente Maggi Ideea zilei pui cu usturoi ( le poti inlocui cu un amestec facut din sare, piper, boia , usturoi si rozmarin)
  • 50 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 2 lg de untura de porc ( daca vrei o poti inlocui cu ulei)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure fezandat la cuptor:

Carnea de iepure se spala bine sub jet de apa rece .

Condimentele se dizolva bine in ulei.

Ungi carnea cu amestecul de ulei si condimente cu ajutorul unei pensule si o lasi la rece, la fezandat, pentru 8 ore.

In tava pe care vrei sa o folosesti, pui mai intai untura/ uleiul, apoi bucatile de carne fezandate. Torni si zeama lasata de carne si apa, acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptorul incalzit in prealabil, pentru 1 ora.

Indepartezi hartia de copt si lasi la cuptor la foc mic, stropind carnea din 5 in 5 minute cu sosul din tava si mai lasi inca 30 de minute.

Servesti friptura imediat cu garnitura preferata. 

 Merge foarte bine o garnitura de legume la gratar .

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

carne de iepure

2

fezandare

3

condimente

4

Fezandarea fragezeste carnea si ii da o savoare aparte

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure fezandat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat de iepure cu ceapa verde si smantana