Iepure impanat cu usturoi si garnitura de ciuperci, cartofi si dovlecel

de Andra_Constantinescu in Iepure, 17 Apr 2015 | 6426 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de iepure;
  • doua capatani mici de usturoi;
  • 100 ml apa;
  • 150 ml vin rose;
  • 5 ciuperci mari;
  • un dovlecel;
  • doi cartofi medii;
  • cimbru;
  • boia de ardei dulce;
  • sare;
  • putin ulei pentru uns tava.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure impanat cu usturoi si garnitura de ciuperci, cartofi si dovlecel:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Se taie carnea de iepure, se spala si se fac mici crestaturi in muschi, prin care se introduce cate un catel de usturoi curatat. Se da carnea cu sare, boia de ardei dulce si cimbru si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se adauga apa si vinul si se acopera tava cu o folie de aluminiu. Se baga la cuptor pana cand se face carnea pe jumatate.

Ciupercile se spala, iar dovlecelul si cartofii se curata, se spala si se taie in bucati mari. Se dau toate cu sare si se pun in tava, atunci cand carnea este facuta pe jumatate. Se acopera tava din nou cu folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor pana cand se patrund si legumele si ciupercile.

Se poate servi cu usturoi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure impanat cu usturoi si garnitura de ciuperci, cartofi si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure la cuptor