Iepure în sos de muștar

de elucubratiiculinare in Iepure, 25 Oct 2015 | 8060 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • sare
  • 4 linguri unt
  • 2 cepe
  • 200 ml vin alb sec
  • 200 ml apă sau supă de legume
  • 100 g muștar de Dijon
  • 1 lingură cimbru uscat sau 1 linguriță cimbru proaspăt
  • 200 ml smântână
  • 4 linguri pătrunjel proaspăt tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure în sos de muștar:

Iepurele se tranșează în 8 bucăți. În cazul în care se gătește tot iepurele se va servi la 4 persoane. Se condimentează cu sare și piper. Se topește untul într-o tigaie mare. Se prăjesc bucățile de iepure pe rând pe ambele părți fără a se îngrămădi în tigaie. Se vor scoate pe un platou. În aceeași tigaie se adaugă ceapa tăiată fideluță și se călește 4-5 minute. Se adaugă vinul alb, supa (apa), muștarul și cimbru. Se aduce amestecul la fiert, se adaugă bucățile de iepure și se tine la foc mic 45-50 minute. Acoperim tigaia cu un capac și amestecăm din când în când. Iepurele se poate da și la cuptor pentru 60 minute.  Tot acoperită trebuie să fie tigaia. Atenție însă la mânerul tigăii, dacă permite a se da la cuptor, dacă nu se poate transfera într-o tavă termorezistentă ce se va acoperi fie cu capac, fie cu folie de aluminiu. Dacă se folosește iepure vânat acesta va trebui ținut mai mult la foc, verificați înainte de a opri focul. După trecerea a 50-60 minute în funcție de varianta aleasă, sosul deja a scăzut la jumătate, iar carnea sigur trebuie să se desprindă după os. Adăugăm smântâna lichidă și mai condimentăm cu sare și piper după gust. Adăugăm pătrunjel verde proaspăt tocat în momentul servirii. Se servește cu un vin alb dar se poate și o bere albă nefiltrată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure în sos de muștar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 08:56

miki_a 1

26.10.2015, 13:16

Nu am mancat niciodata carne de iepure dar arata grozav cum ai pregatit-o!

Panacris 1

10.12.2019, 21:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]