O reteta Jamie Oliver care este asa de buna incat nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare.
Portionam iepurele, eu am lasat tot in afara de piept, care o sa-l folosesc la o supa de legume, pe post de piept de pui. Iepurele meu a avut destul de multa grasime, asa ca am pastrat-o si am pus-o la sfarsit in tava pentru a nu pune prea mult ulei.
Decojim lamaia cu curatatorul de legume si taiem coaja fasii, iar sucul de lamaie il stoarcem.
Catelul de usturoi se taie in felii subtiri.
Asezonam iepurele cu sare, piper, rozmarin, cimbru si salvie. Adaugam sucul si coaja de lamaie, usturoiul si lasam la marinat o ora doua. Cine are timp, il poate lasa la marinat peste noapte.
Incingem uleiul intr-o cratita si punem iepurele pentru 5-10 minute pana se rumenteste carnea. Eu l-am pus in doua ture pentru a era destul de mult si nu puteam nici sa il intorc.
Adaugam si marinata cu condimentele si un cubulet mic de unt. Atentie: usturoiul nu trebuie sa se rumeneasca, doar sa se inmoaie.
Punem vinul alb care ar trebui sa sfaraie, si mai lasam sa dea un clocot.
Transferam puiul intr-o lava unsa si il punem la cuptor pentru o ora. Eu l-am pus cu folie si cand a fost facut am luat folia si l-am lasat sa se rumeneasca vreo 15-20 minute.
Cand este gata, adaugam restul de unt in bucati, care alaturi de vin ar trebui sa formeze un sos foarte aromat.