Impletita cu praz

de Bunica in Mancaruri de post, 21 Mar 2013 | 8505 vizualizari

 

Placinta aperitiv de post o dedic in mod special Parintelui Victor.

 

INGREDIENTE

  • 2 fire mari de praz
  • o foaie aluat foietaj
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml. apa
  • o legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • un varf lingurita boia iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletita cu praz:

Prazul se curata, se spala si se toaca marunt.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se inabuse prazul.

Peste praz se pune in tigaie si o ceasca de apa (50ml.)

Se lasa la inabusit pana devine mai moale.

Se ia de pe foc se asezoneaza cu sare,piper si boia.

Patrunjelul tocat marunt se adauga peste prazul inabusit.

Toata compozitia se lasa la racit.

Dintr-un pachet de foietaj, care a avut 2 foi, am luat o foaie.

Am intins-o pe plansa si am crestat-o pe lateral (cum se vede mai jos).

Prazul calit se pune pe mijlocul foii, apoi se impleteste.

Foaia se unge cu putin ulei,apoi se da la cupotor pentru 40 min. sau pana se aureste frumos deasupra. Fiecare isi stie cuptorul.

Se taie rece.

TIPS-URI

1

Condimentele se pun in functie de toleranta fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletita cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu praz