Inghetata asortata

de mirela0911 in Dulciuri, 22 Iun 2016 | 3642 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun pe caldura asta decat o inghetata racoroasa si parfumata? :X

 

INGREDIENTE

Pt.inghetata de piersici:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 piersici din compot
  • zahar pudra dupa gust

Pt. inghetata de zmeura:

  • 150 g zmeura
  • 400 g iaurt
  • 3-4 lg miere

Pt.servit:

  • piscoturi
  • zmeura proaspata
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata asortata:

Intr-un bol se mixeaza mascarponele cu frisca lichida zi zaharul pudra pana se obtine o consistenta mai groasa. Se adauga apoi piersicile date prin blender. Se amestea apoi se toarna intr-o cutie. Se da la ongelator pentru minim 3 ore, in acest timp amestecandu-se de cateva ori pentru a nu se forma ace de gheata.

Zmeura se pune la congelator, apoi se scoate si se pune intr-un blender impreuna cu iaurtul si mierea de albine. Se blenduiesc bine pana se obtine o consistenta cremoasa. Se pune intr-o cutie si se da la congelator pentru minim 3 ore, in acest timp amestecandu-se de cateva ori pentru a nu se forma ace de gheata.

Se scoate inghetata de la congelator inainte cu o jumatate de ora de a fi servita. Cu ajutorul lingurii speciale se formeaza globuri de inghetata care se aseaza intr-o cupa, alaturi de piscoturi si zmeura proaspata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar sau miere poate fi modificata in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata asortata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux-uri cu crema de ness si ciocolata