Inghetata cu banane si mascarpone

de Bunica in Dulciuri, 3 Iul 2017 | 6272 vizualizari

 

Înghețata cu banane este preferata nepoatei mele. Am hotărât să o pregătesc cu mascarpone, pentru că mi-a plăcut cremozitatea de la înghețata cu caise.

 

INGREDIENTE

  • 3 banane
  • 250 mascarpone
  • 3 gălbenușuri
  • 3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 300 ml smântână pentru frișcă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu banane si mascarpone:

Pentru început, ia o cratiță cu fund dublu în care pui zahărul și gălbenușurile.

Pune cratița pe foc, având grijă să amesteci întruna pentru a nu se prinde.

Când zahărul s-a topit și compoziția a căpătat o consistență cremoasă, ia de pe foc .

Lasa compoziția la răcit.

Pasezi cu furculița bananele decojite.

Adaugi mascarpone peste banane și omogenizezi bine.

Mixezi smântâna, nu foarte tare.

Peste frișcă toarnă ușor crema de ou, mascarpone  și banane.

Întreaga compoziție se toarnă în caserole și apoi la congelator cu ele.

Este bună de servit după 2-3 ore.

 

TIPS-URI

1

Când o servești ai grijă să o scoți din congelator cu cel puțin jumătate de oră înainte de servie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu banane si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]