Inghetata cu caramel

de Miha in Dulciuri, 26 Iun 2010 | 5197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 150 g mascarpone
  • 350 ml lapte
  • 50 g unt
  • 50 ml + 250 ml  frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu caramel:

100 g zahar se caramelizeaza. Cand a devenit auriu se adauga untul si 50 ml frisca lichida. Se fierbe la foc mic, pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, pana devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand mereu se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la racit.

In compozitia de galbenusuri racita se adauga sosul caramelul, branza mascarpone, apoi frisca batuta. Se incorporeaza usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus.

Se da vasul la congelator pentru cateva ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Miha 1

29.06.2010, 11:42

Multumesc fetelor de aprecieri si de furculite!

Corinuta 1

29.06.2010, 17:03

Multumesc Miha, promit sa mai incerc si sa-mi fac curaj...mai ales cand o sa inceapa sa manance Eliza inghetata n-o sa am incotro.

Cris2711 1

09.04.2011, 16:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata