Inghetata cu cirese

de Miha in Dulciuri, 17 Iun 2010 | 12615 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • cirese
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu cirese:

Mai intai pregatim inghetata de vanilie.

Galbenusurile le frecam cu zaharul si esenta de vanilie, pana devin ca o crema. Laptele se pune la fiert si cand da in clocot se toarna usor peste galbenusuri , mixand mereu.

Se pune vasul pe foc si se fierbe pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca batuta.

Se da la congelator pentru aproximativ 1 ora. Se scoate vasul si se mixeaza inghetata, se sparg acele de gheata ce se formeaza, apoi se adauga ciresele taiate marunt.

Se da din nou la congelator pana la congelarea completa.

TIPS-URI

1

cantitatea de cirese difera in functie de preferintele fiecaruia. Eu am pus ochiometric :)) in jur de 400 g

2

ciresele se oxideaza foarte repede, astfel ca ar fi indicat sa fie taiate cubulete cat mai aproape de momentul in care vor fi puse in inghetata. Astfel isi vor pastra culoarea frumoasa si gustul savuros

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]