Inghetata de cacao cu stafide si rom

de Geanina87 in Dulciuri, 13 Iun 2012 | 5566 vizualizari

 

Perfecta pentru o zi calduroasa de vara :)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida
  • 5 linguri de cacao
  • stafide (cate vreti)
  • un pahar cu lapte
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cacao cu stafide si rom:

Mixam ouale cu zaharul,adaugam si laptele dupa care punem pe bain-marie si lasam pana se ingroasa crema.(Daca nu aveti prea multa rabdare, puteti pune compozitia la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.)Apoi luam de pe foc, adaugam cacaoa si amestecam cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.Lasam compozitia sa se raceasca si abia dupa aceea incorporam cu frisca batuta amestecand incet cu o lingura mare.La final adaugam esenta de rom si stafidele.Dam la congelator pentru cateva ore.Se poate servi atat cu topping de ciocolata cat si simpla.

TIPS-URI

1

Este mai aromata si mai gustoasa daca tineti stafidele in rom cu cel putin o ora inainte sa le introduceti in preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cacao cu stafide si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Alinutza80 1

14.06.2012, 16:15

mihaelar63 1

15.06.2012, 16:51

Super reteta , trebuie sa incep si eu cu inghetata de casa

Geanina87 1

15.06.2012, 18:39

Iti recomand cu mare drag.Nu o sa iti para rau.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de cacao cu fulgi de migdale pe bat