O înghețată de cappuccino, dulce, răcoroasă și aromată, mi se pare cea mai bună alegere în aceste zile toride de vară...
Înghețata este preparată manual, nu cu aparatul special, dar este foarte bună și consistentă, cremoasă, nu pufoasă. Și nu face ace de gheață, pentru că nu conține apă...
Pentru Înghețata de cappuccino - Deliciul răcoritor de vară, am folosit urmatoarele ingrediente: lapte condensat, cappuccino, smantana, zahar.
Cum se prepara Înghețata de cappuccino - Deliciul răcoritor de vară
Se face frișca din smântâna rece (400 ml) zahărul pudră și cel vanilinat. Când s-a ajuns la consistența dorită, se adaugă laptele condensat și se mixeză ușor, pentru uniformizare.
Se mixează conținutul celor două plicuri de cappuccino cu 100 ml de smântână și când compoziția este omogenă, se adaugă în compoziția cu frișcă și lapte condensat.
(Dacă praful de cappuccino nu se dizolvă în smântână, se încălzește puțin compoziția la bain-marie, doar 1 minut, mixând ușor pentru omogenizare. Se mai mixează puțin, ca să obținem o frișcă ușor cafenie.)
Când compoziția este omogenă, se toarnă într-o formă care se poate închide ermetic și se dă la congelator pentru 3-4 ore.
Pentru servire, se scoate din congelator recipientul cu înghețată cu 5 minute, în prealabil.
Incearca si reteta de Inghetata de ciocolata cu rom, delicioasa si aromata sau Inghetata de vanilie, fina si cremoasa.
Iti recomandam sa incerci si reteta de Inghetata de merisoare, cu un gust deosebit.
1
Pentru frișcă, smântâna trebuie să fie rece.
2
Nu mixați prea mult smântâna, ca să nu se transforme în unt dulce.
3
Nu faceți cappuccino cu lapte (care conține apă) ca să nu se formeze cristale de gheață.
4
Scoateți înghețata din congelator, cu 5 minute înainte de servire, ca să o porționați frumos.