INGHETATA DE CIOCOLATA

de Roda in Dulciuri, 2 Iul 2009 | 7293 vizualizari

 

Are o puternica aroma fiindca se prepara ,si cu praf de cacao, si cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani amestec de lapte si smantana,
  • 50g.praf de cacao,
  • 1 1/2 lingurita de esenta de vanilie,
  • 55g.ciocolata ,tocata,
  • 4 galbenusuri,
  • 100g.zahar;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA INGHETATA DE CIOCOLATA:

1.Intr-o cratita, se amesteca cele 2 cani de lapte si smantana cu praful de cacao pana devine o pasta.Se pune pe foc si se lasa sa clocoteasca ,apoi se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si ciocolata tocata , amestecand mereu pana ciocolata se topeste .

2.Intre timp, se bat galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase.Se incorporeaza amestecul de lapte si se fierbe compozitia pe bain-marie ,amestecand cu o lingura de lemn  pana se ingroasa.

3.Crema rezultata se lasa sa se raceasca mai multe ore, de preferat chiar peste noapte .

4.Cand crema s-a racit, se transfera in recipientul de inghetata si se pune in congelator.Din cand in cand, se amesteca pentru a preinimpina formarea de ace de gheata.Se serveste in pahare sau cupe de inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "INGHETATA DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert la minut