Inghetata de ciocolata

de adela1981 in Dulciuri, 6 Sep 2012 | 4893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua intregi
  • 100 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 80 gr zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie 45 %
  • 20 gr cacao
  • Pentru servit:
  • 50 gr ciocolata alba
  • sos ciocolata
  • 50 gr zmeura
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata:

Necesita ceva timp pana ce se raceste, asta fiindca nu am masina de inghetata, dar merita toata osteneala, sper sa va placa si voua.

Se bat ouale intregi cu zaharul si laptele pe baie de abur pana ce se ingroasa. Apoi adaugam cacao si ciocolata topita cu 50 ml frisca, se amesteca si se da la rece. Intre timp se bate restul de frisca. Se incorporeaza treptat in spuma de ciocolata si se da la congeletor pentru o ora. Dupa o ora se scoate si se amesteca din nou si iar se da la congelator pentru o ora.  Aceasta operatiune este pentru a evita formarea cristalelor de gheata si asa veti obtine o inghetata cremoasa si delicioasa.

Pentru servit, presarati deasupra ciocolata alba rasa, sos de ciocolata si zmeura proaspata, yum, yum deja salivez :)))), delicioasa!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]