Inghetata de cirese

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 21 Iun 2011 | 6037 vizualizari

 

Pentru un plus de savoare!

 

INGREDIENTE

  • 3 Oua
  • 500 ml de frisca lichida,
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • esenta de vanilie 
  • cateva linguri cu sirop de cirese,
  •  o mana- doua de cirese  (sau mai mult)
  • 300 g de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cirese:

Am scos samburii cireselor, le-am spalat si le-am pus la fiert impreuna cu 100 g  de  zahar pentru 15 minute. Cand zaharul s-a topit complet iar siropul s-a ingrosat, am scos ciresele si le-am lasat sa se raceasca bine.

Intre timp, am pregatit frisca, pe care am mixat-o, impreuna cu sucul de lamaie si esenta de vanilie.  Am adaugat, putin cate putin, ouale batute spuma (cu restul de zahar), apoi ciresele si 2 linguri de sirop. Am omogenizat compozitia si am dat-o la rece pentru cateva ore.

O servim in cupe ornate cu sirop si cirese glasate.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]