Înghețată de lămâie

de AndrutzaP in Dulciuri, 28 Iun 2016 | 3997 vizualizari

 

Acrisoara, racoritoare si bunaaa. As manca fara sa ma opresc:)

 

INGREDIENTE

  • 3 lamai
  • 2 oua intregi
  • 1 galbenus
  • 75 g unt
  • 200 g zahar
  • 300 g iaurt gras
  • 200 ml smantana pentru frisca
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Înghețată de lămâie:

   Lamaile se razuiesc de coaja si se storc foarte bine de zeama, adunand totul intr-o craticioara. In aceasi craticioara se adauga zaharul, oualele intregi+galbenusul si untul.

   Se pune craticioara pe foc si se amaesteca incontinuu cu telul. Este important sa amestecati bine pe fundul craticioarei pentru a nu se lipi.

   Cand sosul devine omogen si se incheaga se da la o parte de pe foc si se mai bate cu telul pentru 2-3 minute.

   Dupa ce crema de lamaie s-a racit complet se adauga iaurtul si se omogenizeaza perfect.

   Smantana pentru frisca se bate usor, fara a insista foarte mult si se incorporeaza in compozitia de iaurt si crema de lamaie.

   Inghetata se da la congelator pana ingheata. Daca nu aveti un aparat de inghetata (la fel ca mine), amestecati inghetata din 30 in 30 de minute pentru a nu se forma cristale de gheata.

   Serviti cu placere!

 

 

TIPS-URI

1

folositi un iaurt gras, minim 3.5% grasime-va recomand iaurtul grecesc de la Napolact.

Daca ti-a placut reteta noastra "Înghețată de lămâie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pavlova cu pere posate in vin rosu