INGHETATA DE PIERSICI SI MIGDALE

de Roda in Dulciuri, 7 Iun 2009 | 5126 vizualizari

 

Este excelenta pentru canicula ce ne asteapta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. piersici,
  • 8 migdale,
  • 300g. zahar,
  • 2 linguri amidon,
  • 250ml. lapte,
  • 250g. frisca batuta,
  • 2 linguri coniac,
  • 1 lingurita esenta de migdale;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA INGHETATA DE PIERSICI SI MIGDALE:

1.Se spala piersicile, se scot samburii si se fierbe pulpa cu 200ml. apa si zaharul pana scade siropul,obtinandu-se un gem fin.Amidonulse dizolva in putin lapte rece si se pune la fiert in restul de lapte fierbinte,amestecand continuu 3-4 minute;migdalele se oparesc ,se decojesc, se prajesc si se zdrobesc fin.

2.Gemul de piersici se amesteca cu amidonul fiert si se lasa sa se raceasca.Se amesteca cu frisca batuta ,migdalele tocate ,coniacul si esenta de migdale.Se pune in forme si se lasa la congelator 4-5 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "INGHETATA DE PIERSICI SI MIGDALE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]