INGHETATA DE PIERSICI SI MIGDALE

de Roda in Dulciuri, 7 Iun 2009 | 5172 vizualizari

 

Este excelenta pentru canicula ce ne asteapta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. piersici,
  • 8 migdale,
  • 300g. zahar,
  • 2 linguri amidon,
  • 250ml. lapte,
  • 250g. frisca batuta,
  • 2 linguri coniac,
  • 1 lingurita esenta de migdale;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA INGHETATA DE PIERSICI SI MIGDALE:

1.Se spala piersicile, se scot samburii si se fierbe pulpa cu 200ml. apa si zaharul pana scade siropul,obtinandu-se un gem fin.Amidonulse dizolva in putin lapte rece si se pune la fiert in restul de lapte fierbinte,amestecand continuu 3-4 minute;migdalele se oparesc ,se decojesc, se prajesc si se zdrobesc fin.

2.Gemul de piersici se amesteca cu amidonul fiert si se lasa sa se raceasca.Se amesteca cu frisca batuta ,migdalele tocate ,coniacul si esenta de migdale.Se pune in forme si se lasa la congelator 4-5 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "INGHETATA DE PIERSICI SI MIGDALE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]